12 november 2010

goede tool voor professionele mailing

E-mailings kun je versturen als een gewone mail, of als nieuwsbrief vormgegeven door een designer. Maar nog leuker is het webtooltje MailChimp, waarmee je makkelijk zelf maillijsten aanlegt en een aansprekende vormgeving samenstelt. Een review.
Zonet heb ik de plugin MailChimp geactiveerd en als widget in de sidebar geplaatst. Dat werkt prima en ziet er goed uit. Nu nog even achter de schermen kijken hoe de opbouw binnen MailChimp is en de mailinglisten werken.

Vanuit de gratis account kun je met  MailChimp 7000 mails versturen naar 1000 mensen. Jammer dat ik de internationalisering nog niet voor elkaar kan krijgen. nl_BE al wel beschikbaar maar die werkt nog niet binnen Thesis.

Andere optie is wellicht madmimi







Review: Eenvoudig e-mailcampagnes maken met MailChimp
Eindoordeel
Sterren: 4_half
Functionaliteiten
Sterren: 4_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 5
E-mailmarketing blijft een goede manier om als ondernemer een grote groep klanten te bereiken. De mailinglist-software van MailChimp maakt het voor iedereen mogelijk om mooi opgemaakte nieuwsbrieven te versturen en het resultaat te analyseren.

Voor ondernemers die voor het eerst een e-maillijst opzetten, is MailChimp ideaal. Voor de eerste 500 adressen is de service gratis. Maar ook voor bedrijven die al een nieuwsbrief hebben, is MailChimp een aantrekkelijk alternatief. Er kunnen uitgebreide e-mailcampagnes worden opgezet. MailChimp zorgt voor de bijbehorende statistieken en houdt bij hoe vaak er op een link wordt geklikt.


Aanmaken van de mailinglijst

Het beginnen van een mailinglijst bestaat uit het vullen van een lijst. Er zijn verschillende manieren om de data te verzamelen:

  • Formulier ontwerpen voor op een website zodat bezoekers zich kunnen abonneren op een mailing.
  • Handmatig toevoegen van e-mail en persoonsgegevens
  • Bestaande adressenlijsten gebruiken uit bijvoorbeeld SalesForce, Zoho of Google.
  • Importeren van een bestaand Excel-klantenbestand
Per lijst in MailChimp kan worden aangegeven welke informatie moet worden ingevuld. Die informatie kan in de te verzenden e-mail worden gebruikt om het bericht te personificeren. Ook is het mogelijk om aan de hand van de opgegeven informatie selecties van de lijst te maken om zo alleen een sub-groep te benaderen.




Versturen van de campagne

De vormgeving van de e-mail kan worden gedaan met behulp van een wizard die stap voor stap een geheel eigen design maakt. Ook zijn er tientallen bestaande templates, of kan er een eigen HTML-ontwerp worden toegevoegd.

De inhoud van de nieuwsbrief wordt handmatig geschreven, net zoals een gewoon e-mailbericht. Verder is er nog een mogelijkheid om dagelijks of wekelijks een update te versturen gebaseerd op informatie uit een RSS-feed.


Statistieken

Eenmaal de mailing verstuurd, is het tijd om het resultaat te bekijken. MailChimp houdt statistieken bij van het aantal verstuurde, geopende en terugkomende e-mails. Maar ook wat er met de inhoud van de nieuwsbrief gebeurt: Doorgestuurde berichten worden bijgehouden, net als het aantal kliks per link. Gebruikers van Google Analytics kunnen het account koppelen aan MailChimp zodat er nog meer informatie van de verstuurde campagne zichtbaar wordt.


Snel wegwijs

MailChimp is zeer eenvoudig in gebruik. Het programma loodst je door alle benodigde stappen met een duidelijke uitleg. Ook zijn van veel functies filmpjes te bekijken die er voor zorgen dat alles in een paar minuten duidelijk is.

Mailchimp is software met soms een speelse twistDe vormgeving van de software is aantrekkelijk. Het ziet er gelikt uit en het aapje geeft het een speels geheel. Dit is een programma waar je graag mee aan de slag gaat, mede dankzij de grappige medlingen die je soms ontvangt.


Beveiliging en data

Inloggen gaat met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze informatie wordt via een beveiligde verbinding verstuurd, vervolgens wordt er met een gewone verbinding gewerkt. Wie wil kan via een constant beveiligde verbinding werken door de url te veranderen in https://.

De server van MailChimp wordt realtime gebackupt en de data wordt "op religieuze wijze" opgeslagen op tapes. Wie wil kan ook zijn eigen data downloaden als Excel-bestand.

In principe heeft MailChimp toegang tot alle data "om de software te optimaliseren en tools te ontwikkelen," aldus de gebruikersvoorwaarden. Daarbij geven ze wel aan dat ze nooit en ten nimmer lijsten zullen doorverkopen, e-mails versturen naar mensen, of informatie openbaar zullen maken aan derde, tenzij er een overtreding van een wet of de voorwaarden is.

API

MailChimp bevat een API, waardoor er verbinding kan worden gemaakt tussen andere software en de mailinglist. Daarnaast worden er verschillende plugins aangeboden voor andere applicaties. Een paar voorbeelden zijn EventBrite, Paypall, Drupal, en Wordpress.

Gratis mailinglist?

De eerste 500 inschrijvingen zijn gratis. Nadelen zijn dat er 'maar' 3000 berichten per maand kunnen worden verstuurd, en dat er een button met een link naar MailChimp in de verstuurde e-mail staat.

Voor 15 dollar per maand kunnen 1000 e-mailadressen in de database worden opgeslagen, en 2500 adressen voor 30 dollar per maand. Er zit geen limiet op het aantal berichten wat er kan worden verstuurd.

Een andere mogelijkheid is om te werken met credits, die staan voor het aantal te versturen e-mails. Voor 300 berichten wordt dan 9 dollar betaald.

Eindoordeel

MailChimp is een uiterst makkelijk programma om snel een professionele e-mailcampagne op te zetten. De vele templates en wizard zorgen voor een gelikte uitstraling. Door de goede uitleg in tekst en video is de software voor iedereen te gebruiken.

Wie het onderste uit de kan wil halen met e-mailmarketing kan ook goed terecht bij MailChimp. De statistieken zijn uitgebreid en bieden veel opties om toekomstige campagnes te optimaliseren.

============================================================

Mad Mimi is een free-to-join, goedkoop en gemakkelijk om de maandelijkse service te gebruiken voor e-mail marketing. Als u e-mails wil versturen naar maximaal 100 contacten, dan kunt u gebruik maken Mad Mimi voor volledig gratis.
Mad Mimi wordt gebruikt om ambachtelijke, stuur en e-mails bijhouden. Met de hulp van Mad Mimi kunt u innovatieve, kleurrijke en opvallende nieuwsbrieven of promoties te sturen naar de gewenste doelgroep met gemak.
Je moet een account hebben voordat u start met het gebruik van deze e-mail marketing service. Mad Mimi biedt een aantal plannen om zijn gebruikers. U kunt een betaalde of onbetaalde plan, afhankelijk van uw behoefte. Het geeft in ieder geval u de optie aanmelden voor gratis, maar het enige nadeel van een gratis plan is dat je mag tot een maximum van 100 abonnees.

Hoe Mad Mimi gebruiken:

Zodra u bent ingelogd Mad Mimi brengt u naar de Promotie scherm standaard. Het creëren van een nieuwsbrief die u nodig hebt om te klikken op het tabblad Opstellen. U kunt nu het sjabloon stijl voor uw nieuwsbrief, upload en sleep de foto's in het beeld box, verander thema's enz. Zodra u klaar bent met het ontwerpen van de bevordering van de naam van de naamloze promotie en klik op de knop Doorgaan.
De volgende stap is het kiezen van het publiek die de nieuwsbrief ontvangen. Voor het toevoegen van de gegevens van geadresseerden die u nodig hebt om te klikken op de Publieksprijs tabblad op de top. Je moet nu op de knop Toevoegen om de e-mailadressen van ons publiek toe te voegen. Mad Mimi geeft u de mogelijkheid van het maken van lijsten, zodat, segmentatie en het beheer van de ontvangers is gemakkelijker voor de gebruiker.
Nu kunt u een webformulier door te klikken op het tabblad webformulier, naast de Audience tabblad. Dit geeft bezoekers van uw website een optie van een deel van uw publiek lijst.

Kenmerken van Mad Mimi:

  1. Het is mogelijk om e-mails schema
  2. HTML kan worden toegevoegd voor maatwerk
  3. Lijsten kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd
  4. Gebruikers krijgen afmelding verslag
  5. Onbeperkt aantal promoties kunnen worden opgeslagen
  6. Thema's kunnen worden aangepast
  7. Erkent en past dubbele e-mailadressen
  8. Voldoet aan CAN-SPAM wet-en regelgeving
Als u op zoek bent naar een makkelijke en goedkope manier van het versturen van nieuwsbrieven naar uw klanten!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

rubrieken

404-pagina (3) adobe (1) afbeeldingen (3) akismet (2) app (1) apple (3) archief (2) archiefpagina (1) backgrounds (1) backup (4) banner (2) bic (1) bloggen (2) bouw website (5) breadcrumbs (1) browser (1) brushes (1) buitengewoon verlof (2) checklist (1) clickable afbeeldingen (1) codepress (1) communicatie (1) contactform (1) controle website (2) cookies (1) CreArtions (1) creative suite (1) css (2) cursus (7) custom file editor (1) DataCT (2) design (6) designerdigitals (1) digitaal briefpapier (3) DIV (1) domeinnaam (3) drukwerk (8) DVD (2) e-books (1) e-commerce (1) email (2) Email newsletter (1) envato (1) error-pages (1) feedburner (1) feeds (1) Filezilla (1) Flash (2) Flickr (2) fonts (14) footer (4) formulier (1) foto (5) foto's (2) foto's uitwisselen (1) fotocollages (1) frameworks (1) free downloads (1) functies (1) gadget (1) gadget. (1) gebruikers (1) gedachtenspinsels (5) gemeente Harderwijk (1) generators (1) Genesis (8) Gmail google (1) google (6) google analytics (2) google sitemap (1) haken (2) handige tips (19) handige websites (23) header (2) héél makkelijk (1) helpdesk (1) het begin (1) homework (1) hooks (2) hosting (5) htaccess (3) html-code (1) humor (25) i-cloud (1) i-work (1) iban (1) iBooks (1) iconen (1) id (1) ideal (2) iMac (1) inschrijven nieuwsbrief (3) Internet Explorer (2) ipad (1) iphone (2) iPod (1) ipp (1) iTunes (1) joost (1) kaart (1) keynote (1) kleuren (5) kruimelpad (1) landingspagina (1) leesvoer (4) let op (1) lettertypen (4) leuke websites (3) Lifehacking (6) LinkedIn (1) links (2) literatuur (2) logo (6) luchtig leesvoer (18) mac (12) Mad Mimi (1) MailChimp (2) MALVA (7) marketing (1) metatags (3) muziek (2) navigatie (1) nederlands (1) nederlandstalig (2) new release (1) nieuwsbrief (1) Office 2011 (1) ontwerp (8) ontwerp bord (1) ontwerp kadobon (1) ontwerp logo | visitekaartje (8) Op Vlie (9) opdrachten (1) open hook (1) opleveren website (4) origineel (1) os-commerce (1) overzicht (2) permalinks (1) photobewerki (1) photoshop (31) php (1) php code (1) picasa (2) plugin (50) plugin (2013) (1) Plugin WordPress Seo en WP Cache (1) portfolio (15) poster (3) posterino (2) presentaties (2) prezi (1) Pronamic (1) publisher (1) Punchcut (2) redirect (2) responsive design (1) rss (2) SEO (17) sidebars (1) sitemap (1) sitemaps (1) sjabloon (1) snelheid (1) social media (8) software (1) spam (1) spelling (3) spreuk van de dag (3) stockfoto's (1) taal (54) tekstverwerking (1) Theme THESIS (32) themes (8) thesis (3) tip (1) tips (7) tips en trics (36) TITAN (3) titeltag (1) top-design (2) top-designer.nl (6) tuts (2) Twenty Eleven (1) twitter (2) update (1) upgrade (1) video (1) visitekaartjes (3) webdesign (1) webshop (3) website bouwen (15) webteksten (5) webwinkel (3) widgetized (1) widgets (1) wist je dat (2) WOO (2) wooCommerce (1) WordCamp NL (1) wordpress (34) wordpress 3.0 (3) WordPress 3.2 (1) wordpress 3.3 (2) WordPress mediabeheer (1) WordPress mobiel (1) WordPress plugin (23) WordPress tv (1) WordPress Twitter (1) WordPress update (1) wordress 3.3 (1) wp 3.0 (1) WP Page Numbers (1) wp paginanrs. (1) WP plugin (1) wp print (1) you tube (1) zoekbalk (1)