17 mei 2012

kijk op internetkassa's

vergelijking:


iDEAL is een schitterende betaaloplossing die wij zeker willen ondersteunen en aanbieden. Alleen zijn de kosten voor een integratie rechtstreeks via de banken aan de hoge kant. Je zou dan meer betalen voor de iDEAL module dan voor de webwinkel zelf.


daarom zijn er vaak vier mogelijkheden:
1. iDEAL via Mollie B.V.
Hiermee hoef je géén iDEAL abonnement bij je bank af te sluiten. Je betaalt alleen per transactie en hebt geen extra vaste lasten.
Je moet dan wel rekening houden met het feit dat de betaling van jouw klant op de rekening van Mollie binnenkomt. Je kunt bij Mollie aangeven of je iDEAL inkomsten 1, 2 of 4 keer per maand uitbetaald worden. Kijk op de site van Mollie voor meer informatie.
2. iDEAL via MultiSafepay
Via MultiSafepay heb je keuze uit drie pakketten. iDEALonly, Complete en Connect. In alle drie de gevallen komt je geld eerst binnen bij MultiSafepay en kun je zelf bepalen wanneer zij dit geld uitbetalen.
Het iDEALonly pakket is, evenals Mollie, geheel kosteloos te gebruiken. Echter is het nadeel van dit pakket dat je klanten bij een iDEAL betaling eerst in moeten loggen bij MultiSafepay. Een extra drempel dus. De kosten per transactie zijn overigens lager dan de kosten bij Mollie.
Hetzelfde geldt voor het Complete pakket, maar dan kan jouw klant ook via CreditCard of Bancontact / Mister Cash afrekenen.
Met het Connect pakket hoeven je klanten geen account bij MultiSafepay te hebben en kunnen zij direct afrekenen. Natuurlijk betaal je voor dit pakket weer wat meer.
Kijk voor meer informatie op de website van MultiSafepay
3. iDEAL via Ogone
Dit is een wat duurdere oplossing, maar je betaalt minder per transactie en hebt het geld direct op je eigen rekening. Tevens kun je verschillende betaalwijzen, zoals CreditCard en PayPal aanbieden aan je klant.
Kijk voor prijzen en meer informatie op mijnwebwinkel.internetkassa.com
4. IDEAL via Sisow
Tot nu toe was alleen iDEAL beschikbaar als betaalmethode via Sisow. Veel Mijnwebwinkel gebruikers kozen vanwege de lage transactiekosten al voor Sisow als iDEAL betaalprovider.
Vanaf nu kun je met Sisow ook gebruik maken van het in België populaire Bancontact/MisterCash.
Daarnaast kun je via Sisow voortaan de volgende betaalmiddelen aanbieden:
    * SofortBanking/DIRECTebanking - Europese betaalmethode, vergelijkbaar met iDEAL
    * Webshop Giftcard - webwinkel cadeaukaart
    * Fijncadeau - webwinkel cadeaukaart
Kijk voor meer informatie op de website van Sisow
Wij hebben een compleet overzicht van onze betaalproviders voor je gemaakt hieronder: 





Een internetkassa, ook wel payment service provider genoemd, is een externe partij die het betalingsverkeer van jouw webwinkel regelt. Het aantal internetkassa`s neemt net net met het aantal verschillende betaalmethodes nog altijd toe. In dit artikel nemen we de payment service providers  onder de loep. We proberen je zo wat meer zicht te geven in de verschillen, waardoor je de keuze kunt maken die voor jouw situatie het meest geschikt is.

Overzicht van betaalmethodes

Met de meeste betaalmethodes is iedereen wel bekend. Toch zetten we de belangrijkste nog even op een rijtje:
  • Vooraf overmaken: De klant maakt het bedrag zelfstandig over op de door jou opgegeven rekening. Ondanks dat dit tegenwoordig wellicht een wat achterhaalde betaalmethode is, wordt deze nog regelmatig door internetwinkeliers aangeboden, vooral als het om producten in een hoge prijsklasse gaat.
  • Eenmalige machtiging / automatische incasso: De klant geeft zijn bankrekeningnummer en tenaamstelling op waarmee hij de winkelier machtigt om eenmalig het bedrag af te schrijven van zijn rekening. Veel mensen denken dat je een automatische incasso altijd kunt storeneren. Gelukkig voor webwinkeliers geldt dit niet voor eenmalige incassomachtigingen.
  • iDEAL: Sinds de invoering in 2006 is iDEAL, kortweg: betalen via internetbankieren, uitgegroeid tot het meest geaccepteerde online betaalmiddel binnen Nederland. Belangrijke voordelen zijn de zekerheid van betaling voor de webwinkelier en de mogelijkheid tot directe verzending voor de klant.
  • Creditcard: Ondanks de invoering van populaire alternatieven als iDEAL, blijft betaling via creditcard (bijv. MasterCard of Visa) een veelgebruikte betaalmethode.
  • PayPal: Middels het PayPal systeem, speciaal ontwikkeld voor het Internet, kunnen particulieren en bedrijven via hun PayPal-rekening betalingen verrichten. Deze rekening kan op zijn beurt weer opgewaardeerd worden door middel van creditcard of overboeking. Maarliefst één op de vier online kopers in Nederland heeft een PayPal-rekening!
  • Rembours / betaling bij ophalen: Het is in Nederland wettelijk verplicht om de klanten de mogelijkheid te bieden om niet 100% van het bestelde bedrag vooruit te laten betalen. Veel winkeliers bieden daarom ook deze betaalmethode aan.
TIP: Kijk voor een volledig overzicht van alle betaalmethodes en hun kenmerken opwww.internetkassa.nu/betaalmiddelen.html
Het onderstaande overzicht geeft een indicatie van de populariteit van de verschillende betaalmiddelen bij het winkelende publiek. De afgelopen jaren heeft vooral iDEAL steeds meer aan terrein gewonnen, vooral ten koste van de acceptgiro, maar we zien dat ook PayPal in toenemende mate aan populariteit wint.
betaalmiddelen online winkelen

Welke internetkassa is voor mij het beste geschikt?

Momenteel werkt Mijnwebwinkel samen met de volgende internetkassa`s:
  • Mollie
  • MultiSafepay
  • Ogone
  • PayPal
  • Sisow epay
Een eerste overweging om al dan niet voor een (bepaalde) payment service prodiver te kiezen zijn de betaalmethodes die je jouw klanten wil bieden. Standaard biedt Mijnwebwinkel al vooraf overmaken, eenmalige machtiging en betaling onder rembours als betaalmiddel. Hieronder een schematisch overzicht van de internetkassa`s met bijbehorende kosten:
InternetkassaBetaalmethodesOpstartkosten
Maandelijkse kosten
Kosten per (i-DEAL) transactieKosten per uitbetalings batch
Mollie
  • iDEAL
geengeen€ 0,99geen
MultiSafepay
pijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.png
- Fast checkout
  • iDEAL
  • Creditcard
  • overige*
€ 74,95geen€ 0,49€ 0,50
 - Connect       Zie Complete€ 74,95€ 45,- (Connect-300) of € 100,- (Connect-1000)€ 0,49 (Connect-300) € 0,49 (Connect-1000)€ 0,50
Ogone
pijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.pngpijlnaarbeneden2.png
- Adventure      
  • iDEAL
  • Creditcard
  • PayPal
  • overige*
€ 300,-€ 34,95€ 0,50n.v.t.
- High Flyer     Zie Adventure€ 300,-€ 59,95€ 0,35n.v.t.
Horizon     Zie Adventure€ 300,-€ 99,95€ 0,25n.v.t.
- Sky       Zie Adventure€ 300,-€ 199,95€ 0,20n.v.t.
Sisow Epay
  • iDEAL
  • Creditcard
  • overige*
geengeen€ 0,45€ 0,25
PayPal
  • PayPal
geengeenvanaf € 0.35 +1.5%geen
* Voor overige betaalmethoden zie de informatie hieronder bij de betreffende aanbieder

Het bovenstaande schema dekt al de belangrijkste afweging bij de keuze voor een internetkassa of betaalmethoden af, namelijk de betaalmethodes en de kosten. Andere overwegingen die relevant zijn bij het bepalen voor keuze van de juiste de internetkassa(`s)  zijn: beveiligingsniveau, ondersteunde overige betaalmethoden, de extra opties, de servicegraad en de stabiliteit van de aanbieder.

Hieronder worden de payment service providers wat uitgebreider onder de loep genomen.

Mollie

Mollie is in 2004 opgericht als aanbieder van betaal- en SMS-diensten. Al vrij snel namen ze iDEAL als betaalmethode in hun aanbod op.
Mogelijkheden
Mollie biedt, zoals het schema al aangeeft, alleen iDEAL als betaalmiddel. Webwinkel eigenaars kunnen bij Mollie inloggen om een overzicht te bekijken van alle uitgevoerde transacties. Mollie hanteert een uitbetalingstermijn van 1, 2 of 4 keer per maand, welke klanten zelf in hun Mollie-account kunnen instellen.
Kosten
Mollie brengt geen opstartkosten of maandelijkse kosten in rekening, wel betaal je een bedrag van €0.99 (excl. BTW) per transactie.
Voor- en nadelen
++  Géén opstartkosten of maandelijkse lasten
++  Klanten hoeven bij iDEAL-betalingen niet eerst in te loggen bij Mollie
+/-  Eenvoud door het aanbod van alleen iDEAL
-     Transacties worden altijd eerst op een iDEAL-rekening verwerkt
-     De ‘tussenpagina’ waar klanten bij een betaling terecht komen heeft geen webwinkel opmaak
--    Relatief hoge transactiekosten
Meer informatie over Mollie vindt u in ons helpcentrum.
__________________________________________________________________________________

MultiSafepay

MultiSafepay is een zusteronderneming van Multipay B.V, dat sinds 2000 diverse Internetdiensten aanbiedt.

Mogelijkheden
MultiSafepay biedt tegenwoordig* twee pakketten aan:
  • MultiSafepay fast checkout levert naast iDEAL als betaalmethode ook betaling via creditcard en voor buitenlandse klanten Mister Cash (Belgïe), GiroPay (Duitsland) enDirectEbanking.
  • MultiSafepay Connect biedt dezelfde betaalmethodes als fast checkout. Het belangrijkste verschil met het laatstgenoemde pakket zijn de lagere transactiekosten en het feit dat consumenten niet eerst hoeven in te loggen bij MultiSafepay om betalingen te verrichten.
* Het iDEAL-only en het Complete pakket zijn geheel vervangen door fast checkout.
Kosten
  • Het fast checkout pakket kost eenmalig € 74,95 en heeft geen maandelijkse kosten.
  • Het Connect-pakket kost eenmalig € 74,95 en daarnaast maandelijks € 45,- (Connect-300) of € 100,- (Connect-1000).
De transactiekosten bij iDEAL betalingen zijn bij het fast checkout pakket € 0,49, bij het Connect-300 pakket € 0,15 en bij het Connect-1000 pakket € 0,10.
Voor- en nadelen
++ Ruim aanbod van betaalmethodes (Complete en Connect)
+   Relatief lage transactiekosten
+   Op elk gewenst moment uitbetalen
+   Refundoptie: mogelijkheid om betalingen te retourneren
+   Ondersteund meerdere webwinkels op één account
+/- De ‘tussenpagina’ waar klanten bij een iDEAL betaling terecht komen (alleen bij Connect), kan opgemaakt worden via het klantportaal, maar hier is wel enige technische kennis voor nodig
- Opstartkosten en/of maandelijkse kosten (Complete en Connect)
- Transacties worden altijd eerst op een MultiSafepay rekening verwerkt
-- Klanten moeten bij een betaling eerst inloggen op MultiSafepay (iDEAL-only en Complete)
  en dus beschikken over een MultiSafepay account.
Meer informatie over MultiSafepay treft u ons ons helpcentrum.
__________________________________________________________________________________

Ogone

Ogone is een internationale aanbieder van betaalsystemen met diverse grote en bekende bedrijven in haar klantenbestand.

Mogelijkheden
Ogone biedt twee categorieën aan met elk twee pakketten:
  • Ogone Pro bestaat uit het Adventure en High Flyer pakket en biedt vrijwel alle opties die een kleine of middelgrote webwinkelier nodig heeft. De verschillen tussen deze pakketten onderling zijn vooral gebaseerd op de transactiekosten, hierover meer in het kostengedeelte.
  • Ogone Premium bestaat uit het Horizon en Sky pakket en biedt naast de opties van Pro nog E-terminalBatch en DirectLink aan. Bovendien kunnen Ogone Premium gebruikers terugbetalingen uitvoeren en beschikken zij over een uitgebreider account- en gebruikermanagement.
Beide pakketten bieden een eigen klantportaal.
Kosten
Alle pakketten brengen €300,- opstartkosten in rekening, daarnaast verschillen de maandelijkse kosten en transactiekosten per pakket:
  • Adventure kost maandelijks: €34,95 ,de transactiekosten zijn €0,50
  • High Flyer kost maandelijks €59,95 ,de transactiekosten zijn €0,35
  • Horizon kost maandelijks €99,95 ,de transactiekosten zijn €0,25
  • Sky kost maandelijks €300,- ,de transactiekosten zijn €0,20
Voor- en nadelen
++ Klanten hoeven bij een betaling niet in te loggen bij Ogone
+   Relatief lage transactiekosten
+   Directe uitbetaling op de bankrekening (Ogone neemt niet deel aan het betaalverkeer)
+   Refundoptie: mogelijkheid om betalingen te retourneren (Premium)
+   De ‘tussenpagina’ waar klanten bij een iDEAL betaling terecht komen heeft automatisch
 de lay-out van de webwinkel
+   Ondersteund meerdere webwinkels op één account
-   Relatief hoge opstartkosten en maandelijkse lasten
Meer informatie over Ogone vindt u in ons helpcentrum.
__________________________________________________________________________________

Sisow epay

Sisow is de nieuwe handels- en merknaam van de payment serverice provider die voorheen bekend stond als AssurePay, hoofdproduct van het relatief jonge bedrijf the Accompany B.V. (opgericht in 2009). Met de dienst Sisow epay voorzien ze webwinkeliers van de mogelijkheid om tegen scherpe tarieven iDEAL als betaalmiddel aan te bieden.

Mogelijkheden
Sisow epay biedt in één pakket iDEAL, creditcard, Mister Cash en Direct eBanking als betaalmethode aan. Op dit moment ondersteund ons platform alleen nog iDEAL. In een eigen klantportaal kunnen Sisow gebruikers instellen wanneer ze de uitbetalingen willen verrichten. Dit kan per x-aantal dagen, behaalde omzet of aantal transacties. Hiernaast hebben gebruikers de mogelijkheid betalingen terug te storten op de rekening van hun klanten.
Kosten
Het pakket heeft geen opstartkosten of maandelijkse kosten. Per iDEAL transactie wordt er € 0,45 (BTW-vrij) aan transactiekosten in rekening gebracht. Daarnaast dient er per batch uitbetalingen € 0,25 te worden betaald.
Voor- en nadelen
++  Lage transactiekosten
++  Klanten hoeven bij een betaling niet in te loggen bij Sisow
+    Directe uitbetaling op de bankrekening (Ogone neemt niet deel aan het betaalverkeer)
+    Refundoptie: mogelijkheid om betalingen te retourneren
+/-  Wacht momenteel nog de certificering af van controle-instantie Currence
-    Relatief jonge speler op de markt met een nieuwe dienst, waardoor de stabiliteit en gebruikerservaring op de lange termijn nog bewezen moeten worden.
__________________________________________________________________________________

PayPal

PayPal Inc. is in 1999 opgericht en in 2002 overgenomen door eBay. Eigenlijk moet PayPal niet zozeer als internetkassa maar meer als betaalmiddel worden gezien. Vooral in het buitenland is PayPal een populair betaalmiddel, ruim 30% van de betalingen in Europa worden gedaan via PayPal. In Nederland is dit percentage nu nog 5%, maar het aantal PayPal gebruikers in Nederland neemt de laatste jaren steeds meer toe.
Mogelijkheden
PayPal biedt als betaalmiddel uiteraard alleen PayPal aan. Klanten kunnen via hun eigen PayPal portaal geld overmaken naar hun PayPal rekening via bijvoorbeeld een bankoverboeking of creditcard. Middels deze PayPal rekening kunnen deze klanten vervolgens bij jouw webwinkel hun bestelling afrekenen. Daarnaast biedt PayPal de mogelijkheid om klanten direct in de webwinkel te laten betalen met hun creditcard.
Kosten
PayPal brengt geen eenmalig of maandelijks bedrag in rekening. De kosten hangen af van het aantal transacties dat met PayPal is verricht en de waarde van deze transacties. Op de PayPal website is een overzicht van de tarieven te vinden. Het instapmodel hanteert per transactie 3.4% van de bestelwaarde + € 0,35. (bestelgrootte tot aan € 2.500,- per maand).

Voor- en nadelen
++  Internationaal gebruikte betaalmethode
+    Directe uitbetaling op de bankrekening (Ogone neemt niet deel aan het betaalverkeer)
+    Refundoptie: mogelijkheid om betalingen te retourneren
+/-  Wacht momenteel nog de certificering af van Currence
-    Relatief jonge speler op de markt met een nieuwe dienst, waardoor de stabiliteit en gebruikerservaring op de lange termijn nog bewezen moeten worden.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

rubrieken

404-pagina (3) adobe (1) afbeeldingen (3) akismet (2) app (1) apple (3) archief (2) archiefpagina (1) backgrounds (1) backup (4) banner (2) bic (1) bloggen (2) bouw website (5) breadcrumbs (1) browser (1) brushes (1) buitengewoon verlof (2) checklist (1) clickable afbeeldingen (1) codepress (1) communicatie (1) contactform (1) controle website (2) cookies (1) CreArtions (1) creative suite (1) css (2) cursus (7) custom file editor (1) DataCT (2) design (6) designerdigitals (1) digitaal briefpapier (3) DIV (1) domeinnaam (3) drukwerk (8) DVD (2) e-books (1) e-commerce (1) email (2) Email newsletter (1) envato (1) error-pages (1) feedburner (1) feeds (1) Filezilla (1) Flash (2) Flickr (2) fonts (14) footer (4) formulier (1) foto (5) foto's (2) foto's uitwisselen (1) fotocollages (1) frameworks (1) free downloads (1) functies (1) gadget (1) gadget. (1) gebruikers (1) gedachtenspinsels (5) gemeente Harderwijk (1) generators (1) Genesis (8) Gmail google (1) google (6) google analytics (2) google sitemap (1) haken (2) handige tips (19) handige websites (23) header (2) héél makkelijk (1) helpdesk (1) het begin (1) homework (1) hooks (2) hosting (5) htaccess (3) html-code (1) humor (25) i-cloud (1) i-work (1) iban (1) iBooks (1) iconen (1) id (1) ideal (2) iMac (1) inschrijven nieuwsbrief (3) Internet Explorer (2) ipad (1) iphone (2) iPod (1) ipp (1) iTunes (1) joost (1) kaart (1) keynote (1) kleuren (5) kruimelpad (1) landingspagina (1) leesvoer (4) let op (1) lettertypen (4) leuke websites (3) Lifehacking (6) LinkedIn (1) links (2) literatuur (2) logo (6) luchtig leesvoer (18) mac (12) Mad Mimi (1) MailChimp (2) MALVA (7) marketing (1) metatags (3) muziek (2) navigatie (1) nederlands (1) nederlandstalig (2) new release (1) nieuwsbrief (1) Office 2011 (1) ontwerp (8) ontwerp bord (1) ontwerp kadobon (1) ontwerp logo | visitekaartje (8) Op Vlie (9) opdrachten (1) open hook (1) opleveren website (4) origineel (1) os-commerce (1) overzicht (2) permalinks (1) photobewerki (1) photoshop (31) php (1) php code (1) picasa (2) plugin (50) plugin (2013) (1) Plugin WordPress Seo en WP Cache (1) portfolio (15) poster (3) posterino (2) presentaties (2) prezi (1) Pronamic (1) publisher (1) Punchcut (2) redirect (2) responsive design (1) rss (2) SEO (17) sidebars (1) sitemap (1) sitemaps (1) sjabloon (1) snelheid (1) social media (8) software (1) spam (1) spelling (3) spreuk van de dag (3) stockfoto's (1) taal (54) tekstverwerking (1) Theme THESIS (32) themes (8) thesis (3) tip (1) tips (7) tips en trics (36) TITAN (3) titeltag (1) top-design (2) top-designer.nl (6) tuts (2) Twenty Eleven (1) twitter (2) update (1) upgrade (1) video (1) visitekaartjes (3) webdesign (1) webshop (3) website bouwen (15) webteksten (5) webwinkel (3) widgetized (1) widgets (1) wist je dat (2) WOO (2) wooCommerce (1) WordCamp NL (1) wordpress (34) wordpress 3.0 (3) WordPress 3.2 (1) wordpress 3.3 (2) WordPress mediabeheer (1) WordPress mobiel (1) WordPress plugin (23) WordPress tv (1) WordPress Twitter (1) WordPress update (1) wordress 3.3 (1) wp 3.0 (1) WP Page Numbers (1) wp paginanrs. (1) WP plugin (1) wp print (1) you tube (1) zoekbalk (1)