20 april 2012




Voorbereiding opzet webshop in WordPress
Onderstaande stappen en de tijd die nodig is per stap verschillen per situatie. Veel hangt ook af van de eigen voorbereidingen op het gebied van inkoop, artikelgegevens en foto's. Een goed doordacht marketingplan helpt in het verkorten van de doorlooptijd. Want als je weet wat je wilt kan een websitebouwer dat beter vertalen naar een functioneel webshop ontwerp dat weer naadloos aansluit op de  doelstellingen.

Een webshop inrichten is een uitgebreid proces dat ongeveer als volgt verloopt:


  • voorbereiding webwinkelier: marketing- en salesplan, inkoop, produktfoto's, artikelgegevens verzamelen, algemene teksten en algemene voorwaarden voorbereiden
  • ontwerpfase webshop: functioneel ontwerp van eerste opzet tot en met goedkeuring
  • onderzoek, keuze en aanvraag betaaldiensten
  • onderzoek en keuze logistiek, verzendafhandeling, verzenddiensten, verzendsystemen, voorraadbeheer
  • webshop inrichten naar functioneel ontwerp
  • artikelgegevens toevoegen
  • betaaldiensten koppelen
  • eventuele andere koppelingen met boekhoud- ,voorraad, ERP en CRM pakketten
  • testfase
Conclusie: de doorlooptijd van start tot en met livegang duurt afhankelijk van de situatie van ongeveer 6-8 weken tot een paar maanden.

Wat kost een webshop?

Het ontwerp, installeren, inrichten,  en testen kost veel tijd en dus geld.  

Bied de klant een keuze aan betalingsmethoden. In principe zijn er de volgende mogelijkheden:

Offline betalingsmethoden:


  • Contant bij Afhalen: Heb je een fysieke winkel of een goed bereikbaar magazijn, dan kun je overwegen om jouw klanten ook de producten bij jou af te laten halen en contant te betalen. Voor de klant betekent dit dat er geen verzendkosten betaald hoeven te worden.
  • Vooruitbetaling. Als Internetwinkelier heb je een bankrekening. De klant kan het geld eenvoudig naar je overmaken, waarna je de verzending verstuurt.
  • Op rekening / Per factuur / Acceptgiro. Je verstuurt de producten zodra ze besteld zijn. Jouw klanten dienen de factuur dan achteraf te betalen. Dit heeft zo zijn voor en nadelen.
  • Automatische incasso. De klanten geven je hun bankrekening gegevens, waarna je incasseert en de bestelling verstuurd.
  • Rembours: De klant besteld zijn producten en betaalt deze aan de postbode. Laagdrempelig, maar wel arbeidsintensief en niet zonder risico's.
  • iDEAL: Klanten betalen via internetbankieren van hun eigen bank, je hebt het geld meteen en definitief binnen en kunt met een gerust hart gaan versturen.
  • Creditcard: Klanten gebruiken hun creditcard om te betalen. Belangrijk als je veel internationale klanten hebt.
  • Paypal: Steeds meer mensen, zeker ook internationaal, openen een Paypal rekening waarmee zij met hun e-mail adres betalingen kunnen doen via het internet.






Start een webwinkel/webshop, waar moet je beginnen?



Starteenwinkel geeft u een paar nuttige tips voor het opstarten van een webshop/webwinkel.



1. Domeinnamen


Denk goed na over een bedrijfsnaam/domeinnaam. Het is handig en verstandig als de domeinnaam kort is maar ook direct zegt wat u doet/ verkoopt.
Een .nl domeinnaam is verstandig wanneer u enkel uw producten in Nederland gaat verkopen/aanbieden.

2. Teksten


Zorg dat de teksten op uw site overzichtelijk en gestructureerd zijn ingedeeld. Dit is niet alleen handig voor uw klant maar ook voor zoekmachines. Zorg daarbij ook voor unieke teksten voor ieder product. Maak gebruik van steekwoorden in uw tekst waar zoekmachines u op kunnen vinden.

3. Webshop of Webwinkel


Het uiterlijk van de webshop is erg belangrijk. Zorgt u er daarom voor dat de webshop vertrouwen uitstraalt. Kleur gebruik is erg belangrijk om vertrouwen te vinden bij de klant.

4. Online betalen


Uw klanten hebben steeds meer vertrouwen om te betalen via internet. Zorgt u daarom voor een betrouwbare online betaaloplossing waar uw klanten bekend mee zijn. Kijk hier voor meer tips over online betalen.

5. Aan welke eisen moet een webwinkel voldoen.


Via deze link van de MKB service desk kunt u veel informatie halen over de verplichtingen die u heeft als webwinkel eigenaar.  Heeft u nog tips of vragen over het starten van een webwinkel dan horen wij dit natuurlijk graag. Mail u vraag of tip naar info@starteenwinkel.nl


Belangrijk bij een webwinkel is natuurlijk ook de afhandeling van de betaling. Voor een webwinkel die gericht is op de Nederlandse markt, moet je je richten op belangrijkste betaalmethode online in Nederland…iDeal. Daarvoor zijn natuurlijk meerdere oplossingen. Je kunt iDeal via je bank regelen. Betaalt daarvoor een bedrag per maand en per transactie. Je kunt de betaling ook via Mollie laten lopen. Vast bedrag per transactie en geen verdere kosten. In eerste instantie hebben we twee plugins gevonden van Nederlandse ontwikkelaars: iDeal plugin van Pronamic en de iDeal via Mollieplugin van Coen Jacobs. Omdat de keuze van de klant al op Mollie als betaaloptie was gevallen, zijn wij gebruik gaan maken van de plugin van Coen Jacobs. Een klein probleem in de testmodus was snel opgelost. Met de plugin kun je makkelijk testen. Zowel de betaling als het annuleren van de betaling zitten in de testmodus verwerkt. Bij annulering krijgt de koper netjes een mededeling dat de betaling niet is gelukt en dat er een volgende poging gedaan moet worden. Zolang er nog geen betaling is gedaan, wordt de bestelling niet doorgestuurd. Bij succesvolle betaling krijgt de klant hier melding van. De bestelling wordt toegevoegd aan het account van de besteller en de verkoper krijgt melding van de bestelling. Enige minpuntje (wat waarschijnlijk zeer binnenkort al is opgelost): de klant krijgt nog geen bevestigingsmail van zijn aanschaf. Voor afhandeling van de betaling via Mollie is dit een prettige plugin. Eenmalige aanschaf $ 50 via WooThemes.


Afhankelijk van de wensen kost een professionele Magento webshop ongeveer vanaf 6500 euro
Je  krijgt hiervoor:
  • een professioneel ontwerp
  • inrichting van de shop
  • begeleiding bij het opzetten van de shop
  • uitleg van het Magento systeem, en
  • after sales support

     www.mywebshop.nl
Dit pakket is de meest verkochte dienst van My Webshop en nu tijdelijk extra voordelig in prijs. Dit pakket is het meest ideale pakket voor de startende webwinkelondernemer en bestaat uit de onderstaande diensten:
  • Opmaak (webdesign) in huisstijl
  • Gebruiksvriendelijk CMS systeem (om uw webwinkel te bedienen)
  • Gebruiksvriendelijke webshop voor uw klanten
  • 2 maanden gratis support aan de complete webshop
  • Koppeling betaalmethoden (bijvoorbeeld iDEAL of Paypal)
  • Hoge kwaliteit webhosting (Startpakket) incl. 1 domeinnaam naar keuze*
  • Comodo SSL Certificaat voor de bescherming van uw klantgegevens*
  • Uniek IP adres (noodzakelijk voor een SSL Certificaat)*
  • Zoekmachine Optimalisatie voor 3 zoekwoorden*
Enkele voorbeelden van webshops:

        

Meer voorbeelden van dgerealiseerde webwinkels, klik hier

* Bovenvermelde diensten zijn diensten op basis van een tarief per jaar, deze aanbieding is incl. deze diensten voor 1 jaar, hieronder een overzicht van deze prijzen:

  • Webhosting Start €19,00 per jaar incl. 1 domeinnaam
  • Comodo SSL Cerificaat €110,00 per jaar incl. 1 uniek IP adres
Zoekmachine optimalisatie (afhankelijk van zoekwoord)


SHOPP - PLUGIN
ik heb webwinkel eerst opgebouwd met e-commerce, maar sinds de nieuwste update was ik daar niet meer blij mee, eigenlijk was alles helemaal anders opgebouwd en de vertaling is ook niet geweldig.
N.a.v. een tutorial van Bas van der Lans heb ik Shopp aangeschaft met Mollie-plugin voor ideal en ik ben er helemaal blij mee!!! De support is heel goed en op het forum kan je ook veel wijzer worden.
Je kunt ook pre-sales vragen stellen (heb ik ook gedaan voor ik de plugin kocht) en je krijgt vrij snel antwoord.
Mijn winkel: http://www.fairtradewinkelen.nl



Shopp en iDEAL via banken

Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Zoals je misschien al wist ben ik sinds 2009 op zoek naar een partij die iDEAL via de banken voor Shopp zou kunnen maken. Heb toen mensen in mijn netwerk gevraagd en een project op Freelance.nl gezet: niks gevonden.
Via ideal-checkout.nl geprobeerd, maar dan zou ik honderden euro’s moeten betalen voor een betaalmethode die ik zelf niet zou mogen verkopen. Ze vinden daar namelijk dat Shopp geen open source is (blijkbaar kennen ze de definitie van open source niet), dus moet er voor betaald worden.
Maar nu is de dag dan toch daar! Elephant CS heeft een iDEAL plugin geschreven die geĂŻntegreerd kan worden met Shopp. Je heb hier dan een iDEAL abonnement van een van de volgende banken voor nodig:
  • ABN Amro
  • Rabobank
  • ING Bank
  • Friesland Bank

Twee type licenties

Elephant CS hanteert twee type licenties voor de iDEAL plugin:
  • Single Site (€27,-)
  • Developer (€127,-)
Is iDEAL via Mollie of Sisow (voorheen AssurePay) dus niets voor jou (omdat de kosten te hoog zijn) dan kun je nu dus ook iDEAL via de bank gebruiken met Shopp!

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

rubrieken

404-pagina (3) adobe (1) afbeeldingen (3) akismet (2) app (1) apple (3) archief (2) archiefpagina (1) backgrounds (1) backup (4) banner (2) bic (1) bloggen (2) bouw website (5) breadcrumbs (1) browser (1) brushes (1) buitengewoon verlof (2) checklist (1) clickable afbeeldingen (1) codepress (1) communicatie (1) contactform (1) controle website (2) cookies (1) CreArtions (1) creative suite (1) css (2) cursus (7) custom file editor (1) DataCT (2) design (6) designerdigitals (1) digitaal briefpapier (3) DIV (1) domeinnaam (3) drukwerk (8) DVD (2) e-books (1) e-commerce (1) email (2) Email newsletter (1) envato (1) error-pages (1) feedburner (1) feeds (1) Filezilla (1) Flash (2) Flickr (2) fonts (14) footer (4) formulier (1) foto (5) foto's (2) foto's uitwisselen (1) fotocollages (1) frameworks (1) free downloads (1) functies (1) gadget (1) gadget. (1) gebruikers (1) gedachtenspinsels (5) gemeente Harderwijk (1) generators (1) Genesis (8) Gmail google (1) google (6) google analytics (2) google sitemap (1) haken (2) handige tips (19) handige websites (23) header (2) héél makkelijk (1) helpdesk (1) het begin (1) homework (1) hooks (2) hosting (5) htaccess (3) html-code (1) humor (25) i-cloud (1) i-work (1) iban (1) iBooks (1) iconen (1) id (1) ideal (2) iMac (1) inschrijven nieuwsbrief (3) Internet Explorer (2) ipad (1) iphone (2) iPod (1) ipp (1) iTunes (1) joost (1) kaart (1) keynote (1) kleuren (5) kruimelpad (1) landingspagina (1) leesvoer (4) let op (1) lettertypen (4) leuke websites (3) Lifehacking (6) LinkedIn (1) links (2) literatuur (2) logo (6) luchtig leesvoer (18) mac (12) Mad Mimi (1) MailChimp (2) MALVA (7) marketing (1) metatags (3) muziek (2) navigatie (1) nederlands (1) nederlandstalig (2) new release (1) nieuwsbrief (1) Office 2011 (1) ontwerp (8) ontwerp bord (1) ontwerp kadobon (1) ontwerp logo | visitekaartje (8) Op Vlie (9) opdrachten (1) open hook (1) opleveren website (4) origineel (1) os-commerce (1) overzicht (2) permalinks (1) photobewerki (1) photoshop (31) php (1) php code (1) picasa (2) plugin (50) plugin (2013) (1) Plugin WordPress Seo en WP Cache (1) portfolio (15) poster (3) posterino (2) presentaties (2) prezi (1) Pronamic (1) publisher (1) Punchcut (2) redirect (2) responsive design (1) rss (2) SEO (17) sidebars (1) sitemap (1) sitemaps (1) sjabloon (1) snelheid (1) social media (8) software (1) spam (1) spelling (3) spreuk van de dag (3) stockfoto's (1) taal (54) tekstverwerking (1) Theme THESIS (32) themes (8) thesis (3) tip (1) tips (7) tips en trics (36) TITAN (3) titeltag (1) top-design (2) top-designer.nl (6) tuts (2) Twenty Eleven (1) twitter (2) update (1) upgrade (1) video (1) visitekaartjes (3) webdesign (1) webshop (3) website bouwen (15) webteksten (5) webwinkel (3) widgetized (1) widgets (1) wist je dat (2) WOO (2) wooCommerce (1) WordCamp NL (1) wordpress (34) wordpress 3.0 (3) WordPress 3.2 (1) wordpress 3.3 (2) WordPress mediabeheer (1) WordPress mobiel (1) WordPress plugin (23) WordPress tv (1) WordPress Twitter (1) WordPress update (1) wordress 3.3 (1) wp 3.0 (1) WP Page Numbers (1) wp paginanrs. (1) WP plugin (1) wp print (1) you tube (1) zoekbalk (1)